Boules vs Balls 2014

boules vs balls

Op zaterdag 25 oktober 2014 werd voor de eerste keer het clubtoernooi Boules vs Balls georganiseerd. De jeu de boulers namen het in een boulestoernooi op tegen de honk- en softballers. Om half 11 stonden de eerste wedstrijden gepland en de weergoden waren de spelers zeer gunstig gezind. Als de zon doorbreekt wordt er door een enkeling zelfs in t-shirt gespeeld!

In iedere ronde werden 10 partijen jeu de boules gespeeld. Iedere partij werd gespeeld door een koppel jeu de
boulers tegen een koppel honk- of softballers. Iedere ronde werden de koppels opnieuw samengesteld zodat men iedere partij een andere speelpartner had. Ondanks dat het spelniveau van de ‘amateurs’ van honk- en softbal niet tegenviel waren de boulers toch duidelijk te sterk. De eerste rond werd door de boulers met 12-8 gewonnen, net als de tweede ronde die ook in 12-8 eindigde. De grote klap werd in de derde ronde gemaakt toen de boulers met 15-6 te sterk bleken.

boules vs balls

Na afloop van de derde rond werd door Rietje de einduitslag bekend gemaakt. Er werd begonnen met het uitreiken van de aanmoedigingsprijzen. Bij de boulers werd deze uitgereikt aan Bep, die eindigde met een 0-3 stand en -21. Bij de ballers was Nico de ‘gelukkige’ met een 0-3 stand en -25. Beiden gingen met een medaille naar huis.

De podiumplaatsen bij de boulers waren voor Tino (3e), Peter (2e) en  de winnaar was Nicky met 3-0 en +29. Bij de ballers vielen de volgende spelers in de prijzen: Nicole (3e), Martin van Soest (2e) en de winnaar Rob met 3-0 en +21.

Overall ging de wisselbeker naar de boulers, die met een totaaluitslag van 39-22 de ballers kansloos lieten. Boulers, van harte gefeliciteerd!

Aan alle deelnemers: dank voor jullie deelname en enthousiasme. Tot volgend jaar!

Een reactie plaatsen