Oktobertoernooi 2014

oktobertoernooi 2014

Vanaf 9.00 uur druppelden de eerste teams binnen. Om 10.00 uur werden de eerste softbalwedstrijden gespeeld. De honkballers volgden niet veel later met hun openingswedstrijd. Spannende wedstrijden werden gespeeld in een heerlijk herfstzonnetje (en de onvermijdelijke herfstbui).

Bij de honkballers was de eindstrijd ongekend spannend; Urbanus en Almere ’90 hadden evenveel punten na beide teams 4 wedstrijden hadden gespeeld. Ook hadden beide teams evenveel runs gescoord. Beslissend bleek uiteindelijk het aantal tegenpunten. Almere ’90 had 1 tegenpunt minder en werd daarmee kampioen bij de honkbal pupillen.

Bij de softbalsters was het minstens net zo spannend. Met 5 deelnemende teams speelde elk team 4 wedstrijden. Gezien de uitslagen waren de meeste teams aan elkaar gewaagd. Toen het toernooi de eindfase naderde bleek dat er twee teams bovenaan het klassement stonden met elk 6 punten! Toevallig was de wedstrijd tussen The Herons en Almere ’90 ook de laatste die gespeeld zou worden en dus beslissend voor het kampioenschap. Dat de teams aan elkaar gewaagd waren bleek wel uit de stand bij het ingaan van de laatste inning: 5-5! Na knap pitchen van beide teams werd dit ook de eindstand. Het runsaldo zou ook hier uitsluitsel moeten bieden. Almere ’90 had 29 punten voor en 9 tegen, The Herons 26 voor en 6 tegen. Uiteindelijk werd Almere ’90 kampioen vanwege het grotere aantal gescoorde punten.
oktobertoernooi 2014
De Homerunderby werd bij de honkballers gewonnen door Urbanus, bij de softballers werd er gewonnen door The Herons.
Bekijk de foto’s op Facebook
Almere ’90, Pirates Amsterdam, Urbanus, Cromtigers, The Herons & Odiz Frogs dank voor jullie deelname aan deze mooie en sportieve dag!

Een reactie plaatsen