Modified pitch

modified pitch odiz frogs

Om het softbal laagdrempeliger te maken voor de jeugd en ongeoefende sporters, heeft De KNBSB heeft in overleg met de verenigingen een aantal aanpassingen gedaan aan het wedstrijdreglement. Dit moet er voor zorgen dat er meer geslagen wordt tijdens de wedstrijden.Bij het softbal is de invloed van de pitcher groot. Dat kan er toe leiden dat er te weinig wordt geslagen, waardoor er weinig actie in het veld en op de honken is.

Vanaf 2013 moeten de pitchers in een aantal klassen bij de jeugd en senioren op een aangepaste manier werpen, met de Modified pitch. Met deze werpbeweging heeft de pitcher meer controle over de bal en wordt de bal met minder snelheid gegooid, waardoor er meer ballen het veld in worden geslagen en er actie ontstaat.

De KNBSB heeft een instructiefilm gemaakt die laat zien hoe de ‘Modified Pitch’ er uitziet. De nieuwe werpbeweging moet worden gebruikt tijdens de wedstrijden in de Softbal Pupillenklasse, Aspiranten 2e klasse en Junioren 2e klasse, Damessoftbal 5e klasse en Herensoftbal 4e klasse.

Speelsters kunnen tijdens de trainingen hun oefeningen voor de ‘Windmill’ blijven doen, want de meeste pitchers gaan uiteindelijk deze techniek gebruiken.

Een reactie plaatsen