Gil D’Mattos Pupillentoernooi 2015 een groot succes

gil d mattos toernooi 2015

Voor de tweede keer organiseerde ODIZ Frogs het pupillentoernooi voor honkbal en softbal. Dit jaar (en alle opvolgende jaren) werd het toernooi vernoemd naar de man die honkbal en softbal door zijn aderen heeft stromen: Gil D’Mattos. Onder grote belangstelling van de deelnemende teams gooide hij voor het begin van de eerste wedstrijden de eerste bal.Al om 9 uur waren de eerste vrijwillgers aanwezig om de velden uit te leggen, koffie te zetten en de prijzen te poetsen. Vanaf 9.30 druppelden de eerste teams binnen en om 10.30 werden de eerste wedstrijden aangevangen. Verdeeld over 4 velden werden er maar liefst 15 wedstrijden gespeeld.

Softbal

De softbalsters speelden in een poule van 4. De deelnemende teams waren DVH, Hoofddorp Pioniers, Amsterdam Pirates en ODIZ Frogs. Helaas werd er door DVH geen enkele wedstrijd gewonnen, wel onderscheidde dit team zich door de originele shirts die zij droegen. Het team van Amsterdam Pirates wist 1 wedstrijd winnend af te sluiten, Hoofddorp Pioniers won er twee. Het thuisspelende ODIZ Frogs won alle de drie wedstrijden en ging met de eerste prijs naar huis.

Honkbal

Bij de honkballers werden, vanwege het mooie aantal van 6 ingeschreven teams, twee poules gevormd. In Poule 1 streden Cromtigers, The Herons en ODIZ Frogs om een plaats in de finales. In Poule 2 werd gespeeld door OVVO, DVH en Almere ’90. In poule 1 speelden ODIZ Frogs en Cromtigers gelijk, werd er door ODIZ Frogs van Herons gewonnen en won Herons van Cromtigers. Hierdoor werd Cromtigers 3e in de poule met 1 punt, Herons eindigde als 2e met 2 punten en ODIZ Frogs eindigde bovenaan met 3 punten. In poule 2 was het bovenaan minder spannend; Almere ’90 won zijn beide wedstrijden. Uiteindelijk zorgde spannende 3-2 winst van OVVO op DVH ervoor dat DVH als derde en OVVO als tweede doorgingen naar de volgende ronde.
In de kruisfinale speelden de nummers 1, 2 en 3 tegen elkaar. De strijd om de vijfde plaats werd gewonnen door een zege van Cromtigers op DVH. OVVO haalde de derde plaats binnen door een ruime overwinning op Herons. De finale werd gespeeld tussen ODIZ Frogs en Almere ’90. Almere ’90 won deze overtuigend en werd daarmee voor het tweede jaar op rij winnaar bij de honkbal pupillen.

Veel dank!

Namens de organisatie heel veel dank aan de deelnemende teams, de scheidsrechters, het barpersoneel en de EHBO’ers voor deze gezellige en sportieve dag! We hopen jullie volgend jaar weer terug te zien!

Een reactie plaatsen