“BUTJE 13” Jeu de Bouleskampioen van Wormerland

Voor de tweede keer op rij hebben de vier Wormerlandse jeu de boules verenigingen gestreden om het gemeentelijke clubkampioenschap. Op zaterdag 5 september waren bij “Odiz Frogs” op het sportcomplex in de Kalverhoek van elke club 5 koppels (doubletten) aanwezig. De deelnemende verenigingen waren, naast “Odiz Frogs” , de “Knolboules” uit Knollendam, “Nova Boules” uit Wormer en “Butje 13” uit Neck.wormerlandcup 2015Even dreigde een gigantische regenbui de pret te gaan verstoren, maar het water zakte snel en de spelers konden, soms zelfs in een lekker zonnetje, hun favoriete spel beginnen. “Butje 13” had aan het einde van de wedstrijden de meeste winstpartijen (11 van 15) en mocht de wisselbeker, vorig jaar beschikbaar gesteld door “Peter Scheffer Transporten”, een jaar lang in de clubvitrine zetten. Er waren enige doubletten, die alle drie gespeelde partijen wonnen. Met de minste tegen punten werden Riek en Henk Gans van “Butje 13” eerste. Zij kregen een stapel handdoeken. De tweede plaats was ook voor een doublet van “Butje 13”: Jaap Catsburg en Ruud Tensen. Hun stapel handdoeken was iets kleiner. Op de derde plaats kwamen Ria Klouwer en Klaas Bosman van “Odiz Frogs”, die zich ook konden afdrogen..

Het was voor de 40 deelnemers een gezellige dag, mede door de goede organisatie en verzorging van “Odiz Frogs” en wedstrijdleidster Rietje Stoekenbroek deed dit voor de eerste keer prima! Buurman-sponsor “Het Heerenhuis” verschafte elke deelnemer een herinneringsmedaille, hetgeen zeer op prijs werd gesteld en reikte de wisselbeker uit aan voorzitter Hans Hillegers van “Butje 13”. Volgend jaar zullen de “Nova Boules” uit Wormer het derde clubtoernooi gaan organiseren.

De zomer is dan wel bijna over, maar jeu de boules is geen zomersport meer. Ook is het niet alleen voor Franse spelers en een paar Hollandse vakantiegangers. De snel groeiende sport heeft in den lande bekendheid gekregen en de verenigingen verwelkomen regelmatig nieuwe leden. Wilt u eens een kijkje komen nemen? Kijk even in de gemeentegids en u kunt uw informatie bij alle verenigingen inwinnen.

Een reactie plaatsen