Honkbal Zaandam

Al sinds 1958 wordt er bij ODIZ Frogs honkbal gespeeld. Eerst in Poelenburg en tegenwoordig op Sportpark Kalverhoek (in ’t Kalf, op hetzelfde sportpark als waar het trainingscomplex van AZ gevestigd is). ODIZ Frogs is een kleine en gezellige verening waar naast honkbal ook softbal en petanque wordt gespeeld.

odiz frogs honkbal pupillen kampioen 2017

Honkbal voor alle leeftijden

Bij ODIZ Frogs hebben we in alle leeftijdscategorieen honkbalteams. De jongste honkballers spelen in de pupillen, vervolgens in de aspiranten of junioren. De volwassenen spelen in de seniorenteams: honkbal 1 of honkbal 2. Omdat ODIZ Frogs een breedtesport vereniging is kunnen zowel geoefende spelers als spelers die nog nooit gehonkbald hebben bij ODIZ Frogs terecht.

Wil je zelf ook eens honkballen?

Ben je nieuwsgierig naar honkbal? Of heb je in het verleden al een bij ODIZ Frogs of een andere vereniging gespeeld? Kom vrijblijvend meetrainen met één van de teams van ODIZ Frogs! Klik hier om je in te schrijven voor een proeftraining. Dit is geheel gratis. Besluit je na 3 trainingen dat het niets voor jou is? Jammer, maar geen probleem. Ben je enthousiast geworden? Dan kan je lid worden van ODIZ Frogs en volledig geen meespelen en meetrainen.

Het honkbalseizoen

In tegenstelling tot vele andere veldsporten loopt het honkbalseizoen loopt van april t/m oktober. Het is daardoor een echte zomersport en goed te combineren met andere sporten zoals voetbal en basketbal. In de wintermaanden wordt er getraind in de eigen Frog Dome (trainingshal), in maart worden er enkele oefenwedstrijden tegen andere verningingen gespeeld. Vanaf april barst de competitie los. Tijdens de zomervakantie is er een korte stop waarna de laatste wedstrijden worden gespeeld.

Wat heb ik nodig om te honkballen?

Om te trainen heb je sportkleding, sportschoenen (het liefst gravelschoenen of schoenen met noppen) en een handschoen nodig. Als je voor het eerst komt meetrainen zorgen wij voor een handschoen.
Als je aan wedstrijden gaat deelnemen zal je een clubtenue nodig hebben. Dit bestaat uit een honkbalshirt, broek, sokken, riem en een pet. Meer informatie over het tenue voor honkbal is hier te vinden.