In Memoriam Louis Hofer

in memoriam

In Memoriam

Louis Hofer
(19-01-1947 – 09-03-2016)

In Memoriam

Louis Hofer
(19-01-1947 – 09-03-2016)

Dinsdag 15 maart 2016 hebben wij afscheid moeten nemen van onze “honkbal-vriend”
Louis Hofer die de woensdag daarvoor helaas is overleden.

Buiten zijn gezin, familie en werk bestond Louis’ leven uit nog drie passies, namelijk Honkbal, Honkbal en nog eens Honkbal.
Louis had een speciaal warm plekje in zijn hart voor Odiz-Frogs waar hij jarenlang, samen met zijn broers Dirk en Henk, de spil vormden van het vlaggenschip van Odiz-Frogs.
Toen successen van het 1e team uitbleven, op een haar na promotie was gemist en het team mogelijk voor jarenlang in de 2e klasse zou blijven hangen, ging Louis op een hoger niveau honkballen waarna hij uiteindelijk, via De Spartaan en Thamen, begin jaren 80 weer op het oude nest terugkeerde.
Na zijn actieve periode bij Odiz-Frogs ging Louis zich toeleggen op het coachvak en behaalde met De Pirates uit Amsterdam zowel nationaal als internationaal grote successen.

Al deze jaren kwam Louis zeer regelmatig bij Odiz-Frogs, meestal op vrijdag aan het eind van de middag, waar hij met enkele aldaar aanwezige leden en oud leden, onder het genot van een drankje de dagelijkse problemen des levens besprak en allerlei zaken op de hak werden genomen.
Zijn speciale manier van begroeten ons zeker bijgebleven. Als Louis ons clubgebouw binnen kwam en men had dat niet in de gaten, kon Louis je letterlijk en figuurlijk bij de “lurven” grijpen met die enorme grote sterke handen, of een arm om je nek, waar je dagen later nog de gevoelige plek kon voelen. Dat was Louis ten voeten uit!
Odiz-Frogs heeft veel aan Louis te danken, behalve zijn inzet voor het eerste team, zeker ook in een later stadium zijn adviezen en tips. Deze zijn voor De Frogs en haar trainers en coaches van groot belang geweest.

Wij wisten dat Louis ziek was maar toch kwam het bericht van zijn overlijden als een mokerslag aan.
Het Bestuur en leden van s.v.Odiz-Frogs wensen Wil, de kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden alle kracht en sterkte toe om het verlies van Louis te verwerken.

Jan Melief
Voorzitter s.v.Odiz-Frogs

Een reactie plaatsen